Ricotta Gnocchi met Aubergine-tomatensaus


Ricotta Gnocchi met Aubergine Tomatensaus

Hoofdgerecht Vegetarisch, 2 personen

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 grote aubergine in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 eetlepels zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 theelepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum

Ingrediënten voor de Gnocchi:

  • 250 gram ricotta kaas
  • 200 gram romano kaas (of parmezaanse)
  • 1 ei, beetje los geklopt
  •  1/4 theelepel noot
  • muskaat
  • ongeveer 125 gram bloem, plus nog wat extra voor het bestuiven van het aanrecht

Bereidingswijze

Doe de blokjes aubergine in een schaal en strooi het zout erover en laat een tijdje staan.

Voor de saus verhit je 1 theelepel van de olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomaten en de suiker toe. Breng op smaak met zout en peper en breng het aan het koken. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 8 minuten sudderen totdat de saus ingedikt is. Voeg nu de basilicum toe en roer het er doorheen.

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan/koekenpan. Was de aubergine en dep het droog. Bak de aubergine in de pan voor ongeveer 5-6 minuten totdat ze goudbruin en zacht zijn. Haal ze uit de pan en leg de aubergine op een stukje keukenpapier. Voeg hierna toe aan de tomatensaus.

De gnocchi maak je door de ricotta, de romano kaas, het ei, de nootmuskaat, zout, peper en de helft van de bloem te kneden tot een deeg. Voeg hierna de andere helft van de bloem toe en kneed het tot een stevig deeg.

Bestrooi het aanrecht met bloem zodat niks blijft vastplakken. Leg het gnocchi deeg hierop en verdeel het in 4 balletjes. Deze rol je uit tot 4 lange slierten (doe dit voorzichtig zodat het luchtig wordt). Deze slierten snijd je in stukjes van ongeveer 1 cm. Neem een vorm en rol de balletjes over de achterkant van de vork zodat er een gnocchi vorm ontstaat.

Doe de gnocchi in  een grote pan kokend water. Als de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar. Warm de saus ietwat op en serveer samen met de gnocchi. Serveer met wat basilicum er overheen.

Bron: Junior Masterchef

 

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s