Geroosterde kip met een pesto van zongedroogde tomaatjes


Geroosterde kip met een pesto van zongedroogde tomaatjes

Hoofdgerecht kip, 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Voor de Pesto:

  • 125 gram zongedroogde tomaatjes in olie, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 6 eetlepels pijnboompitjes, licht geroosterd
  • 150 ml. extra-virgin olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Allereerst maak je de rode pesto . Hiervoor doe je de zongedroogde tomaatjes, knoflook, 4 eetlepels pijnboompitjes en de olie in een foodmaster. Het wordt een soort pasta.

Doe in een ingevette ovenschaal de kipfilets (eventueel doorsnijden zodat deze sneller gaar worden). Smeer de zojuist gemaakte pesto over de kipfilets uit.

Doe de kip ongeveer 30 minuten in de oven. Dek eventueel halverwege af met een stukje aluminiumfolie als het erg donker wordt om verbranden te voorkomen.

Strooi de resterende pijnboompitjes over de kip uit.

Serveertip: Lekker met een groene salade en gebakken aardappeltjes of rijst.

Bron: “Million Menus – Mix and Match One Million Three Course Meals”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s