Broccolisalade met tomaten en bacon


Bijgerecht, 6 personen

Broccolisalade met tomaten en bacon

Ingrediënten

  • 2 grote stronken broccoli
  • 8 plakjes bacon, in dunne reepjes gesneden
  • olijfolie
  • 3 stevige, rode tomaten; gehalveerd, zaadjes eruit en in dunne reepjes gesneden
  • klein bosje bieslook, fijngesneden

Voor de dressing:

  • halve teen knoflook, geperst
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 6 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • zeezout, zwarte peper

Bereidingswijze

Snij de broccoli in kleine roosjes.

Blancheer de broccoli (en eventueel de kleingesneden stronk) in kokend wat met zout voor ongeveer 1 minuut. Dit zorgt ervoor dat de broccoli wel wat zacht wordt, maar nog wel stevig blijft voor de salade. Laat het uitlekken in een vergiet. Leg er een theedoek overheen zodat de broccoli nog wat nastoomd. Deze stap is belangrijk voor het absorberen van de dressing later.

Bak de bacon met een beetje olijfolie totdat deze knapperig wordt.

Doe de broccoli nadat deze niet meer vochtig is, in een schaal. Doe hier de gebakken bacon bij. (Eventueel kun je het vet wat over is van het bakken van de bacon gebruiken voor de dressing.) Doe bij de broccoli en bacon de tomaten en de bieslook en hussel het door elkaar.

Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar in een bakje te doen en goed te mixen zodat er 1 gladde dressing ontstaan. Giet dit over de broccoli, bacon, tomaten en bieslook. Hussel alles goed door elkaar.

En voilà!

Bron: Jamie Oliver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s