Groene asperges in Rosbief met gazpachodressing en geroosterde pistaches


Groene asperges gerold in rosbief met gazpachodressing en geroosterde pistachenootjes

Voorgerecht, 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram groene asperges
  • 150 gram rosbief (vleeswaren)
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gram gepelde pistachenootjes
  • 40 gram veldsla

 

 

Voor de dressing:

  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel (zee)zout

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing (dit kan een dag van tevoren). Pureer daarvoor de ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.

Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges beetgaar.

Leg plakjes rosbief naast elkaar. Strooi er zout en peper over.

Verdeel daarover (gehalveerde) asperges en vorm er rolletjes van.

Rooster de noten in een droge hete koekenpan.

Leg de rosbiefrolletjes op de borden. Giet de dressing eromheen. Strooi de noten erover en garneer met een pluk sla.

En voilà!

Bron: Hoogvliet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s