Chocolade-kruimeltaart met een vleugje citroen


Nagerecht, gebak voor 8 à 12 personen

Chocolade

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels citroenrasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.

Deeg: Mix de suiker en de boter met een mixer en voeg bloem, 1 ei en snufje zout toe. Vet een springvorm in en verdeel de helft van het deel over de bodem van de springvorm.

Vulling: Hak de chocolade in stukjes (eventueel kort in foodmaster bijvoorbeeld). Meng de chocolade met de eieren, suiker en het citroenrasp door de andere helft van het deeg. Verdeel dit mengsel over de taartbodem in de springvorm.

Bak de taart ongeveer 40 minuten op 170 graden Celcius.

Hou er rekening mee dat de chocolade gesmolten is als je er een prikkertje insteekt!

En voilà!

Bron: Ramon Beuk (Born2Cook)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s