Lauwwarme witlofsalade met appel, spekjes en balsamico


Lauwwarme witlofsalade met appel, spekjes en balsamico

Bijgerecht, 4 personen

Ingrediënten

  • 1 stevige appel
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels bieslook, in stukjes van 2 cm.
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepel uitgebakken spekreepjes

Bereidingswijze

Schil de appel en snij deze in kleine partjes. Bestrijk deze partjes dun met 1 eetlepel walnootolie. Rooster de appelpartjes vervolgens in een grilpan bruin. Keer ze regelmatig! Let er op dat de partjes wel stevig blijven en niet papperig worden.

Snij de onderkant van de witlofstronkjes en snij het hart eruit (dit is het bittere gedeelte). “Pel” de witlof zodat er allemaal losse blaadjes zijn. Verhit 2 eetlepels walnootlie in een koekenpan en roerbak de witlof hierin ongeveer 1 minuut. Het is de bedoeling dat de witlof alleen iets zachter wordt.

Meng in een schaal de witlof met de appel en de bieslook. Schenk hierover de balsamicoazijn en strooi de spekreepjes er boven.

En voilà!

 

Bron: Albert Heijn

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s