Sweet and Sour Chicken met paprika en rijst


Sweet and Sour Chicken met paprika en rijst

Hoofdgerecht kip, voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 300 gram rijst (bijv. zilvervliesrijst of basmatirijst)
  • ongeveer 250 gram kipfilet
  • 150 ml. curry kruidenketchup
  • 2 (groene) paprika’s
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels azijn
  • een blik halve perziken op siroop (of abrikozen)
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld. Snij de kipfilet in stukjes. En besmeer deze met 2 eetlepels curry kruidenketchup.

Maak de paprika’s schoon en snij deze in wat grotere stukjes.

Verhit in een braadpan de boeter en bak hierin de kipfilet bruin in ongeveer 3 minuten. Bak vervolgens de paprika mee voor ongeveer 2 minuten. Laat de perziken uitlekken en snij deze in stukjes. Bewaar het sap uit het blik, dit is straks nodig voor de saus! Afhankelijk van je eigen smaak voeg je wat meer of minder perziken toe straks.

Mix 150 ml sap van het blik perziken met de azijn en de rest van de curry kruidenketchup die nog over is. Voeg dit aan de kip toe. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen zonder deksel. Na 9 minuten voeg je de perziken toe, zodat deze niet papperig worden. Breng alles op smaak met zout en peper. Serveer samen met de rijst.

En voilà!

Bron: Albert Heijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s