Mozaïek Cake


Mozaïek Cake

Nagerecht, Turkse keuken

Ingrediënten

  • 60 ml. gesmolten ongezouten boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 125 ml. melk
  • 4 tot 5 grote eetlepels cacao
  • ruim 30 gram hazelnoten
  • 200-250 gram theebiscuitjes

Bereidingswijze

Maak de hazelnoten fijn in een keukenmachine en rooster het kort in een koekenpan.

Mix de boter, poedersuiker, melk, cacao en de hazelnoten door elkaar in een kom met een lepel.

Breek de theebiscuitjes in kleine stukjes en meng ze met het beslag.

Pak een stuk aluminium folie van minimaal 50 cm. lang. Doe de mix in het midden van het aluminiumfolie en vorm het zo dat het een cakevorm heeft en dat het folie het goed kan inpakken. Bij het ‘inpakken’ met het alumiumfolie, doe eerste de korte zijkantjes en hierna de lange. Nadat het is ingepakt kun je het nog wat vorm geven met je handen. Doe het pakketje in de vriezer en laat het hard worden in minimaal 2 uur.

Als je het eruit haalt kun je het in kleine sneetjes snijden. Wat je overhoudt doe je weer terug in de vriezer, want het zal weer zacht worden.

En voilà!

 

Bron: Binnur’s Turkish Cookbook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s