Kip met gegrilde paprika’s, rode pesto en crème fraîche uit de oven


Rode pesto

Hoofdgerecht kip, 4 personen

Ingrediënten

  • per persoon 1 kleine kipfilet of ruim een halve bij grote kipfilets
  • 1 potje rode pesto
  • 125 ml. crème fraîche
  • 1 pot geroosterde, rode paprika’s
  • tagliatella (of een ander soort pasta naar keuze)
  • zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.

Vet een ovenschaal in. Laat de paprika’s uitlekken en spoel ze af met wat water (spoel de pitjes eruit). Snijd de paprika in stukken. Snijd de kipfilet in stukjes.

Maak een mengsel van de crème fraîche, rode pesto en wat peper en zout.

Doe de kipfilet in de ovenschaal. Leg hier bovenop de gegrilde paprika’s. Smeer daarboven op de pestomix.

Doe in de oven voor ongeveer 30 a 40 minuten (let erop dat de bovenkant niet verbrandt!)

Kook de pasta zoals staat vermeld op de verpakking en serveer dit samen met de kip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s