Tajine met stoofvlees, artisjokken, tomaat en erwten


Tajine met stoofvlees, artisjokken, tomaten en erwten

Hoofdgerecht vlees, 4 personen

Ingrediënten:

  • +/- 400 gram lamslappen of rundvlees
  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 envelopje saffraan
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 tomaten
  • 1 blik artisjokken (400 gram)
  • 300 gram tuinerwten uit de vriezer
  • zout
  • 1 zakje verse koriander (garnering)
  • citroen (garnering)

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine, gelijke stukjes en bestrooi ze met paper. Snipper de ui en pers de knoflook. Zet de Tajine of braadpan met dikke bodem op het vuur (of indien mogelijk op vlamverdeler). Verhit olie en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de ui, knoflook, saffraan en gemberpoeder toe en laat het 1 minuut meebakken. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg zoveel kokend water toe dat alles net onderstaat. Laat het vlees afgedekt ongeveer 1 uur sudderen.

Snijd de tomaten in kleine plakjes. Giet de artisjokken af en snijd deze in kwartjes. Schep de tomaten en artisjokken door het vlees. Laat het vlees nu nog ongeveer 30 minuten sudderen. Voeg op het eind de erwten toe en laat deze nog ongeveer 5 minuten meestoven. Breng alles op smaak met zout en garneer met de koriander en citroen.

Serveertip: Couscous of bulgur

En voilà!

Bron: Smulweb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s