Turkse aardappelsalade met augurk, knoflook en dille


Turkse aardappelsalade

Bijgerecht voor min 4-6 personen

Ingrediënten

  • 4 a 5 grote aardappelen (ligt eraan hoeveel salade je wil hebben)
  • kleine cocktailaugurkjes, fijn gesneden
  • min 2 a 3 teentjes knoflook; fijngestampt in een vijzel met wat zout of in de knoflookpers
  • yoghurt
  • mayonaise
  • verse dille

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in schil goed gaar. Laat ze vervolgens afkoelen in (ijs)koud water. Hierdoor kom de schil los en is deze er gemakkelijk af te trekken. Haal de schil eraf en rasp de aardappelen fijn.
Maak vervolgens in een kommetje een mengsel van 1:1 yoghurt en mayonaise. Proef of je meer een mayonaisesmaak wil of yoghurt. Voeg hieraan toe de knoflook, zout en peper. Meng dit door de aardappel heen. Zorg ervoor dat de salade beetje smeuig wordt, maar dat de textuur van de aardappel erin blijft (dus niet mayonaise-achtig wordt).
Voeg de augurkjes toe. Laat het geheel afkoelen in de koelkast. Hierdoor trekken de smaken er goed in.
Voor het opdienen garneer je de salade met dille; hierdoor krijgt de salade de smaak die het moet hebben.

En voilà!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s