“Sigara böreği”… Turkse filodeegrolletjes met fetavulling


Bijgerecht, snack, vegetarisch

Sigara böreği

Ingrediënten

  • yufka (te koop bij Turkse toko’s, anders kun je ook filodeeg gebruiken)
  • feta kaas
  • zwarte peper
  • peterselie
  • olie

Maak in een kommetje de feta kaas fijn met een vork. Voeg zwarte peper en peterselie toe.

Zorg voor driehoekige stukjes yufka. Leg aan de brede kant een beetje vulling, laat aan de zijkanten wat ruimte.

Vouw de zijkanten naar binnen en rol het stuk yufka met vulling op. Maak het uiteinde (het puntje) nat met wat water en ‘plak’ het aan het rolletje vast. Doe dit hetzelfde bij alle andere, totdat de yufka of de vulling op is.

Verhit  olie in een pan (zodat ongeveer de helft van het rolletje erin staat) of verhit een frituurpan. Frituur de hapjes totdat deze lichtbruin zijn.

Een gedachte over ““Sigara böreği”… Turkse filodeegrolletjes met fetavulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s