Bijgerecht, snack, vegetarisch
Ingrediënten
- yufka (te koop bij Turkse toko’s, anders kun je ook filodeeg gebruiken)
- feta kaas
- zwarte peper
- peterselie
- olie
Maak in een kommetje de feta kaas fijn met een vork. Voeg zwarte peper en peterselie toe.
Zorg voor driehoekige stukjes yufka. Leg aan de brede kant een beetje vulling, laat aan de zijkanten wat ruimte.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het stuk yufka met vulling op. Maak het uiteinde (het puntje) nat met wat water en ‘plak’ het aan het rolletje vast. Doe dit hetzelfde bij alle andere, totdat de yufka of de vulling op is.
Verhit olie in een pan (zodat ongeveer de helft van het rolletje erin staat) of verhit een frituurpan. Frituur de hapjes totdat deze lichtbruin zijn.
Advertenties
dit is inderdaad een heel lekker hapje. kan niet wachten om het weer te eten.