Romeinse Kip met paprika,tomaten en prosciutto


Romeinse Kip met paprika, tomaten en prosciutto

Hoofdgerecht Kip, 6 personen

Ingrediënten:
kipkluifjes/kipfilet met ribben, genoeg voor 6 personen
– 1/2 theelepel zout, en nog 1 theelepel
– 1/2 theelepel zwarte peper, en nog 1 theelepel
– 1/4 cup olijfolie (60 ml.)
– 1 rode paprika in dunne reepjes
– 1 gele paprika in dunne reepjes
– 85 gram prosciutto in kleine stukjes
– 2 teentjes knoflook, geperst of fijn gesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 120 ml. witte wijn
– 1 eetlepel verse tijmblaadjes
– 1 theelepel verse oregano blaadjes
– 120 ml. kippenbouillon
– 2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
– 50 gram fijngesneden verse peterselie
– 500 gram pasta

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met 1/2 theelepel zout en een halve theelepel peper. In een grote pan verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en leg ze apart (later bakt het nog mee en wordt het gaar).

Zet dezelfde pan weer op het vuur en voeg eventueel nog wat olie toe indien nodig. Voeg hier de paprika en de prosciutto toe en bak deze totdat de paprika bruin is geworden en de prosciutto knapperig.
Voeg de knoflook toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg de tomaten,w ijn en kruiden toe.

Kook de pasta zoals staat vermeld op de verpakking.

Met behulp van een houten lepel schraap je de bruine restjes van de bodemv van de pan. Voeg de kip weer toe aan het mengsel en voeg de kippenbouillon toe. Wanneer het mengsel kookt, zet het vuur lager en laat het met deksel ongeveer 20-30 minuten sudderen.

Voeg de kappertjes toe en de peterselie en serveer direct.

Bron: Giada de Laurentiis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s