Pasta kip pesto met broccoli


Pasta kip pesto met broccoli

Hoofdgerecht Kip, 4 personen

Ingrediënten:
– 250 gram kipfilet in blokjes
– broccoli in roosjes
– klein bekertje creme fraiche of kookroom
– 1/4 l. kippenbouillon
– groene pesto
– pasta (penne/tagliatella)

Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals staat vermeld op de verpakking.

Bak de kipfilet met wat olijfolie en peper/zout in een hapjespan totdat deze lichtbruin zijn aan de buitenkant. Kook de broccoli totdat deze beetgaar is (of net nog niet gaar, want je bakt het straks nog even mee. Als het te gaar is wordt het papperig).

Voeg de kippenbouillon toe en ongeveer een half potje pesto. Meng dit goed en voeg kookroom toe. Proef de saus of je meer pesto wil of niet. Laat dit inkoken tot een wat dikkerige saus. Voeg als laatst de broccoli toe.

Serveer met de pasta en eventueel geraspte kaas en verse basilicum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s