Pilaf met kip, pijnboompitten en rozijnen


Pilaf met kip, pijnboompitten en rozijnen

Hoofdgerecht Kip, 4 personen

Ingrediënten:

2 kleine uien
250 gr. kipfilet
40 gr. boter
300 gr. basmatirijst
1/2 theelepel gemalen piment
versgemalen peper
1 laurierblad
1 kippenbouillontablet
30 gr. rozijnen of krenten
1 pot gevogeltefond (380 ml van AH)
60 gr. pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
zout
garnering: peterselie en dille

Bereidingswijze:
Uien snipperen. Kipfilet in stukjes snijden

In braadpan 30 gr. boter verhitten. Uien ca. 3 minuten zachtjes meebakken zonder te laten kleuren. Rijst (ongekookt!) toevoegen en 5 min. al roerend meebakken. Piment, peper, laurierblad, bouillontablet en rozijnen erdoor roeren. Gevogeltefond en 1/4 liter water erbij gieten en rijst al roerend aan de kook brengen. Rijst afdekken en op heel laag vuur in ca. 30 minuten gaar en bijna droog koken.

Intussen pijnboompitten op laag vuurtje lichtbruin bakken; af en toe omscheppend. In koekenplan olijfolie verhitten en kip rondom lichtbruin en gaar bakken. Bestrooien met zout en peper.

Pilafrijst afdekken en 5 minuten laten staan. Uitgelekte kip en pijnboompitten door de rijst roeren. Garneren met verse kruiden.

Bron: Albert Heijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s