Tomatenpasta met pompoen en ricotta


Hoofdgerecht vegetarisch, 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta
  • 1 biologische pompoen (schil eet je op!)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1-2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1-2 pakje tomato frito (tomatensaus Heinz)
  • 1 bakje ricotta (kan ook zonder)

Bereidingswijze:

Kook de pasta zoals staat op de verpakking. Snijd de pompoen in partjes. Verwijderd de zaken en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen met schil in kleine blokjes.

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui hierin ongeveer 1 minuut. Voeg de pompoen toe en laat dit ongeveer 5 minuten meebakken. Voeg de rozemarijn toe en bak nogmaals een minuut.Voeg de tomatensaus toe en verwarm het geheel op laag vuur ongeveer 20 minuten of tot de pompoen gaar is.

De gekookte en afgegoten pasta voeg je toe aan het pompoen mengsel.Breng op smaak met zout en peper. Voor het serveren wat ricottakaas erover heen verkruimelen indien gewenst.

Bron: Albert Heijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s