Ruebli Torte : Zwitserse Worteltjestaart


Nagerecht, gebak 8 personen
Ingrediënten:

250 gram wortels
250 gram amandelen
5 eieren
250 gram suiker
80 gram zelfrijzend bakmeel
zout
boter
glazuur
klein beetje abrikozenjam
amandelschaafsel of gehakte amandelstukjes als garnering

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de wortels schoon en hak deze fijn in een keukemachine. Hak ook de amandelen fijn.
Splits de 5 eieren. Klop de eierdooiers schuimig het 125 gram suiker. Voeg hier de wortels en de amandelen aan toe en mix dit met een lepel goed door elkaar. Voeg hieraan het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout toe (zeef eventueel het bakmeel).
Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Schep een klein beetje door het wortelmengsel en daarna de rest.

Vet een bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem zodat deze niet blijft plakken bij het omkeren van de taart later.
Schep het beslag in de vorm en laat het in ongeveer 45 minuten gaar worden in de oven.

Bereid het glazuur zoals staat vermeld op de verpakking of maak zelf glazuur met 2 stijfgeklopte eiwitten en 450 gram poedersuiker.

Keer de taart om op een bord.  Verwarm kort in een pannetje wat abrikozenjam met wat water. Bestrijk hier de taart mee als een soort plakrand en het zorgt ervoor dat het glazuur niet in de taart trekt. Bestrijk het glazuur over de bovenkant van de taart en ‘plak’ de amandelstukjes/schaafsel aan de zijkant.

Bron: 24kitchen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s