Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Ingrediënten:
- 65 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 30 gram basilicum, alleen de blaadjes
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 5 eetlepels olijfolie
- 500 gram kabeljauwfilet
- 350-500 gram cherry tomaten
- 1/2 potje zongerijpte taggia olijven, uitgelekt OF zwarte olijven in schijfjes
- 300 gram tagliatella
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat deze lichtbruin worden. Laat ze afkoelen op een bord.
Doe 2 eetlepels pijnboompitten in een keukemachine en voeg de knoflook toe. Maal dit fijn. Voeg de basilicum toe en de Parmezaanse kaas en pureer dit. Roer de olijfolie er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in en leg de kabeljauwfilet erin. Bestrooi de vis met zout en peper. Smeer de helft van de pesto uit over de kabeljauwfilets. Leg de cherry tomaten hier bovenop en verdeel de olijven en de overgebleven pijnboompitten er overheen.
Zet het voor ongeveer 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta. Wanneer deze is afgegoten, meng je de andere helft van de pesto door de pasta heen.
Bron: Albert Heijn