Wortelsoep met sinaasappel


Wortelsoep met Sinaasappel

Vegetarisch voorgerecht, 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram wortels (waspeen)
  • 2 kleine aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • 900 ml. kruidenbouillon (van 2 tabletten)
  • 100 ml (verse) sinaasappelsap
  • 2 eetlepel fijn gesneden peterselie (garnering)

Bereidingswijze:

Rasp de wortels indien nodig en snijd deze in stukjes. Schil de aardappels en snijd deze ook in stukjes. Pel de ui en snipper deze. Snipper of pers de knoflook.

Smelt in een soeppan de boter en voeg de aardappel, wortel, ui en knoflook toe. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Voeg de bouillon en de sinaasappelsap toe en breng het aan de kook. Laat het 15-30 minuten koken, totdat de wortel gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Garneer met de peterselie.

Bron: Albert Heijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s