Indisch stoofvlees


Indisch stoofvlees

Hoofdgerecht vlees

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie
  • 3 grote uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd/geperst)
  • 2 eetlepels sambal oelek (kan ook minder)
  • 2,5 theelepel laos
  • 2,5 theelepel djahé
  • 750 gram magere riblappen, in blokjes

3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels gemalen kokos
zout

Bereidingswijze:

Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin de ui, knoflook, sambal, laos en djahé voor ongeveer 5 minuten. Schep het regelmatig om.
Voeg de riblappen toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om.

Voeg 2,5 dl. water toe en stoof de riblappen op laag vuur voor min 2 uur. Schep af en toe om en voeg wanneer nodig meer water toe.
Breng het geheel op smaak met ketjap, kokos en zout.

Serveer met rijst en eventueel een komkommersalade

Bron: c1000

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s