Peultjes in olijfolie met tomaten en dille


Peultjes in olijfolie met tomaten en dille

Hoofdgerecht vegetarisch, bijgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 a 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 30-45 ml (2-3 eetlepels) olijfolie
  • 500 gram peultjes (kan ook met snijbonen). Peultjes gedopt en door de helft.
  • 1 eetlepel suiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 x 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • handje dille
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

Doe de uien, knoflook en de olijfolie in een grote, stevige pan en roer dit tot het zacht begin te worden.
Voeg de peultjes toe en zorg ervoor dat ze goed gemengd worden met de uien en de knoflook. Voeg de suiker en het citroensap toe.
Voeg vervolgens de tomaten toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de dille toe. Laat het ongeveer 35-40 minuten koken of totdat de boontjes gaar zijn en de tomatensaus is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met gegrild stukje vlees en eventueel met wat yoghurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s