Friends Rachel’s pindakaas koekjes


Friends Rachel's Pindakaas koekjes

Koekjes, +/- 36 stuks

Ingrediënten:

  • 8 eetlepels ongezouten, zachte boter
  • 55 gram bruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 130 gram pindakaas met nootjes
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • chocolate kisses (USA stores) of stukjes chocolade

 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
Mix de boter met de pindakaas met een mixer voor ongeveer 1 minuut, totdat het luchtig is.
Voeg de suiker hieraan toe totdat dit goed gemengd is. Voeg het ei en het vanille extract toe, totdat dit goed gemengd is.
Roer de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar in een aparte kom.
Voeg rustig de droge ingrediënten (bloem mix) toe aan het natte gedeelte (boter, pindakaas mix). En roer totdat ze met elkaar vermengd zijn.

Leg bakpapier op 2 bakplaten en verdeel het deeg in kleine bolletjes, op ongeveer 5 cm. afstand van elkaar.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de randjes bruin worden.
Als de koekjes nog warm zijn duw je de stukjes chocolade in het midden erin. Laat hierna afkoelen.

Bron: Casproduction

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s