‘Torta Budino’ : Italiaanse chocolade en vanille pudding taart


Torta Budino

Nagerecht, taart, 8 personen

Ingredienten:
pudding:

  • 500 ml. melk
  • 250 ml. slagroom
  • 180 gram suiker
  • 70 gram pure chocolade
  • 40 gram maïzena
  • 8 gram gelatineblaadjes
  • 6 eierdooiers
  • 1 vanillestokje

Cake:

  • 80 gram suiker
  • 70 gram bloem, gezeefd
  • 40 gram hazelnootmeel (of maal hazelnoten heel fijn)
  • 4 eieren
  • vanillesuiker
  • cacao
  • likeur naar smaak
  • zout
  • boter en bloem voor de vorm

Bereidingswijze:

Pudding:
Week de gelatine  voor ongeveer 10 minuten in koud water en knijp het uit.
Kluts de eierdooiers met de suiker en maizena.
Verwarm de melk met de slagroom. Doe hierbij het schraapsel van de binnenkant van het vanillestokje.
Zeef het melkmengsel. Leng het eidooiermengsel aan met het melkmengsel. Los de gelatine op in het mengsel.
Zet het mengsel terug op het vuur totdat het kookt. Doe 1/3 van het mengsel in een aparte pan en voeg hieraan de chocolade toe. Roer op laag vuur totdat de chocolade gesmolten is.
Laat de beide puddingen afkoelen.

Cake:
Klop 2 eieren en 2 eidooiers met de suiker tot een schuimige massa.
Voeg de bloem toe, 1/2 zakje vanillesuiker en een snufje zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier en teken hierop 4 cirkels van max 16 cm. doorsnee (trek de onderkant van de springvorm om op het bakpapier). Vet dit in, en bestuif met wat bloem.
Schep het eimengsel in de cirkels, zodat er 4 cirkels van eibeslag ontstaan.
Bak de cake in ongeveer 12 minuten in de oven.

Torta Budino

Haal de cakecirkels uit de oven en laat deze afkoelen. Besprenkel de cake met likeur die voor 50% is aangelengd met water.
Pak een bakring of springvorm. En achtereenvolgens op elkaar: cake-vanillepudding-cake-chocoladepudding-cake-vanillepudding-cake.
Zet de taart minimaal 5 uur in de koelkast. Wanneer je de taart uit de vorm hebt gehaald, bestrooi je het met cacao.


Bron: La Cucina Italiana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s