Kisir: Turkse bulgursalade met komijn, tomaten, peterselie en lente uitjes


Kisir

Bijgerecht Vegetarisch

Ingrediënten:

  • 1 cup bulgur / ongeveer 140 gram
  • 60 ml. olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 a 2 eetlepels tomatenpuree
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 3 a 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 4 a 5 lenteuitjes grof gesneden
  • 1 cup gehakte peterselie / handje

Bereidingswijze:
Doe de bulgur in een grote kom en doe hierover 2 koppen heet water overheen (verhouding bulgur:water is 1:2). Dit laat je staan voor 5 minuten.
In een middelgrote pan/hapjespan bak je de uien met de olijfolie totdat deze lichtbruin worden. Voeg dan het zout, tomatenpurre, citroensap en de gemalen komijn toe.

Nadat de bulgur 5 minuten heeft gestaan, giet je dit af in een vergiet en was je de bulgur. Mix de bulgur met het uienmengsel (let liefst met een houten lepel).
Laat het voor ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur staan. Hierna haal je de pan van het vuur en doe je de deksel erop. Laat het afkoelen.

Wanneer het is afgekoeld voeg je de tomaten, lenteuitjes en peterselie toe.

Bewaar de kisir in de koelkast en serveer koud.

Bron: Binnur’s Turkish Cookbook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s