Bijgerecht Vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 cup bulgur / ongeveer 140 gram
- 60 ml. olijfolie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 a 2 eetlepels tomatenpuree
- sap van 1 citroen
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 3 a 4 tomaten in blokjes gesneden
- 4 a 5 lenteuitjes grof gesneden
- 1 cup gehakte peterselie / handje
Bereidingswijze:
Doe de bulgur in een grote kom en doe hierover 2 koppen heet water overheen (verhouding bulgur:water is 1:2). Dit laat je staan voor 5 minuten.
In een middelgrote pan/hapjespan bak je de uien met de olijfolie totdat deze lichtbruin worden. Voeg dan het zout, tomatenpurre, citroensap en de gemalen komijn toe.
Nadat de bulgur 5 minuten heeft gestaan, giet je dit af in een vergiet en was je de bulgur. Mix de bulgur met het uienmengsel (let liefst met een houten lepel).
Laat het voor ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur staan. Hierna haal je de pan van het vuur en doe je de deksel erop. Laat het afkoelen.
Wanneer het is afgekoeld voeg je de tomaten, lenteuitjes en peterselie toe.
Bewaar de kisir in de koelkast en serveer koud.
Bron: Binnur’s Turkish Cookbook