Karnabahar Musakka : bloemkool moussaka met gehakt, tomaat, wortel, paprika en lente ui


Karnabahar Musakka

Bijgerecht, hoofdgerecht vlees, 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kleine/middelgrote bloemkool, verdeeld in roosjes
  • 4 kopjes water met zout
  • 150 gram gehakt
  • 1 middelgrote wortel in stukjes
  • 1 ui in ringen
  • 2-3 knoflookteentjes in ringetjes of geperst
  • indien voorradig: 1 cubanella peper (turkse peper)
  • 1/2 rode paprika, wanneer je geen turkse peper hebt voeg je wat extra paprika toe
  • 2 a 3 lentuitjes in middelgrote stukken (groen en wit!)
  • 60 ml olijfolie
  • 1 a 1,5 kop warm water gemixt met 3 eetlepels tomatenpuree
  • zout, peper
  • 1 theelepel gedroogde rode peper
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

Kook de roosjes bloemkool met het kokende zouten water in een middelgrote pan voor ongeveer 2 a 3 minuten. Giet het af.
In de tussentijd rul je het gehakt met zout en peper, roer continu. Voeg een 1/2 kopje van het water-tomatenpuree mengsel toe. Voeg ook de wortel, ui en knoflook toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten mee.
Doe de bloemkool in een hapjespan en verdeel hierover het gehakt mengsel en de rest van het water-tomatenpuree mengsel. Verdeel de cubanelle peper, rode paprika en lentui erover.
Giet de olijfolie er overheen. Doe het deksel half op de pan en laat het ongeveer 15 a 20 minuten koken op middelhoog vuur of totdat de bloemkool gaar. is.

Voeg tenslotte de rode peper en het citroensap toe, mix dit en serveer.

Bron: Binnur’s Turkish Cookbook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s