Gehakt Casserole


 

Gehakt Casserole

Hoofdgerecht vlees, 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram pasta (macaroni, fusselini bijv.)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 a 2 knoflookteentjes geperst
  • 1 middelgrote winterwortel geraspt
  • 1/2 kopje tomatenpuree (ongeveer 1 klein blikje)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • zout, peper
  • 1/2 kopje gehakte verse peterselie
  • 2/3 kopje mozarella geraspt (ongeveer 1 bol)
  • 1 ei, licht losgeklopt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Kook de pasta zoals staat vermeld op de verpakking. Giet af en doe in een ingevette ovenschaal.
Rul het gehakt met de ui. Voeg de knoflook, wortel, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe.
Laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.
Voeg de peterselie toe, roer het er doorheen, haal de pan van het vuur. Doe het mengsel over de pasta.
Klop de mozarella met het ei en spreid dit uit over het mengsel.

Zet het geheel ongeveer 10 minuten in de oven of totdat de mozarella goudbruin kleurt.

Lekker met een tomatensalade.

Bron: Binnur’s Turkish Cookbook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s