Knolselderijsoep


Knolselderijsoep

Voorgerecht, hoofdgerecht vegetarisch, 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote knolselderij (700 gram)
  • 250 gram kruimige aardappelen, geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • peper

Bereidingswijze:
Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd ze in blokjes. Snijd de aardappelen ook in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, de knoflook, de knolselderij- en aardappelblokjes al omscheppend 3-4 minuten op matig hoog vuur.

Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het in 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.

Warm de soep nog 10 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de knolselderijsoep in kommen en zet deze op borden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s