Imam Bayildi (de imam viel flauw): aubergine gevuld met groenten


Imam Bayildi

Hoofdgerecht vegetarisch, 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 kleine aubergines
  • 3/4 kopje zonnebloemolie of olijfolie

voor de vulling:

  • 1 middelgrote ui, in ringen
  • 1 middelgrote tomaat, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst of in dunne plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • zout
  • garnering: verse peterselie

Bereidingswijze:

Schil de aubergines als een zebra (zie:voorbeeld). Strooi er zout overheen en laat het ongeveer 20 minuten staan. Knijp de aubergines uit (ze moeten wel heel blijven), spoel ze af en dep ze droog met een stukje keukenpapier.
Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de aubergines totdat ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.
Snijd de bovenkant van de aubergine in en haal met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Zorg ervoor dat de aubergines niet breken!
Doe de aubergines in een grote pan waarin ze naast elkaar kunnen liggen.

Voor de vulling kook je alle ingredienten in een kleine pan op middelhoog vuur voor ongeveer 12 a 13 minuten. Roer het geheel constant totdat het water is opgenomen.
Vul de aubergines met de vulling. Doe 1/2 cup water in de pan vanaf de zijkant. Doe de deksel op de pan en laat het geheel op half hoog vuur koken totdat bijna al het water is verdampt.

Strooi de peterselie er overheen voordat je het serveert.

Bron: Binnur’s Turkish Cookbook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s