Pasta met tomaten, artisjokken en olijven


Pasta met tomaten, artisjokken en olijven

Hoofdgerecht vegetarisch, 4 personen

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 60 ml droge witte wijn
  • 850 gram tomaten in blokjes (eventueel vervangen door tomatenblokjes uit blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • (1/2 theelepel suiker wanneer je tomatenblokjes uit blik gebruikt)
  •  80 gram ontpitte zwarte olijven, heel/gehalveerd/stukjes (wat je wil)
  • 390 gram artisjokharten uit blik, uitgelekt en in 4en of nog kleinere stukjes
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum of 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 300 a 400 gram pasta
  • 1/2 bolletje mozzarella in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de wijn, tomaten en tomatenpuree toe. Laat het geheel ongeveer 10 a 15 minuten sudderen, totdat de tomaten zacht zijn geworden en uit elkaar zijn gevallen en de saus wat is ingedikt. Voeg de olijven, artisjokken en basilicum toe. Laat dit goed warm worden.
Kook ondertussen de pasta zoals staat vermeld op de verpakking. Voeg de afgegoten pasta bij de saus. Voeg de mozzarella toe en laat het even warm worden (zodat het smelt).

Bron: De Mediterrane Keuken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s