Tarte Bourdaloue


Nagerecht, gebak 

Ingrediënten:
deeg
– 150 gram bloem
– 100 gram boter
– 75 gram suiker
– 1 ei

frangipane
– 100 gr. geschaafde amandelen
– 100 gr. suiker
– 40 gr. zachte boter
– 1 ei

vulling
– 3 handperen
– 1 vanillestokje
– 125 gram room
– 1 ei
– 20 gram suiker

garnering
– 30 gram geschaafde amandelen
– 3 eetlepels abrikozenjam
– 3 eetlepels water
– 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Deeg
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de boter, suiker en het ei. Kneed het deeg door steeds een beetje bloem aan het binnenste mengsel toe te voegen, totdat het een soepel deeg wordt. Druk het deel plek en verpak het in plastic folie. Laat het ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.

Frangipane
Verwarm de oven voor op 170 ºC.  Maal de amandelen in een keukenmachine fijn met de suiker. Roer de boter en het ei erdoorheen Maal de amandelen met de suiker fijn in een keukenmachine. Roer de boter en het ei erdoor. Vet een springvorm in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit. Bekleed de vorm met het deeg, zowel de bodem als de zijkant. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het frangipane mengsel erop. Bak de taart circa 15 minuten in de oven.

Vulling
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes met dezelfde dikte. Leg deze in de springvorm, op de frangipane, netjes tegen elkaar aan. Druk ze een beetje plat.
Halveer het vanillestokje en haal het merg eruit. Meng dit met de room, ei en suiker in een kom. Schenk dit over de peren heen.
Bak de taart in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Wanneer het roommengsel nog niet is gestold, moet de taart nog in de oven blijven!

Garnering
Verwarm de abrikozenjam met het water en bestrijk de taart hiermee. Verdeel wat amandelschaafsel over de rand van de taart. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen.

Bron: Rudolph’s Bakery 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s