couscoussalade


Bijgerecht/hoofdgerecht vegetarisch

Ingrediënten
700 ml. groentebouillon
525 gram couscous
80 gram rozijnen
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 groene paprika, in kleine stukjes
60 gram gedroogde tomaten in olie, in kleine stukjes
lenteui, in kleine ringetjes/stukjes
pijnboompitjes, licht geroosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie extra vierge
zout, peper
1/2 bosje verse munt, grof gehakt

Bereidingswijze
Maak de groentebouillon en breng deze aan de kook. Doe in een schaal de couscous en rozijnen. Giet de bouillon hierover en laat het ongeveer 10 minuten staan. Na de 10 minuten ‘rul’ je de couscous los met een vork.

Doe de paprika en de lenteui in een schaal. Maak een dressing van de witte wijnazijn, citroensap, zout en peper. Schenk de dressing over de groenten. Voeg de couscous toe en meng het geheel. Als laatste meng je de verse munt en pijnboompitjes er doorheen.

Bron: 500 salades

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s