‘Zeytinyagli Pirasa’: Turkse rijstsalade met wortel en prei


Bijgerecht vegetarisch
Ingrediënten:
3 preien, gewassen en in stukken gesneden (niet door midden snijden, anders valt het uit elkaar)
1 winterwortel of 3 waspeen, geraspt, gewassen en in kleine stukjes gesneden
75 ml. olijfolie extra vierge
2 eetlepels risotto/pilaf rijst
sap van een halve citroen
1 cup water (236 ml.)
1 eetlepel suiker
zout

Bereidingswijze:
Plaats in een grote pan alle ingrediënten. Voeg van de olijfolie slechts de helft toe. Je kunt altijd meer water toevoegen als dat nodig is.

Doe de deksel half op de pan en laat ongeveer 30 minuten op halfhoog vuur koken.
Wanneer de prei en wortel gaar zijn, haal je de pan van het vuur. Is er nog veel water over, giet het geheel dan eerst af in een zeef.
Doe de rijstsalae in een schaal en schenk de andere helft van de olijfolie er overheen.

Laat de salade afkoelen en serveer koud.

Bron: Turkish Cookbook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s