Pasta met gegrilde paprika’s en pesto roomsaus


Hoofdgerecht vegetarisch, 2 personen

Ingrediënten:
– 2 groene paprika’s, in stukjes
– 2 gele paprika’s, in stukjes
– 2 tot 3 grote theelepels groene pesto
– 1 tot 2 grote theelepels roomkaas
– 4 tot 6 zongedroogde tomaatjes, in kleine reepjes
– 8 cherrytomaatjes, in 4-en
– 150 gram pasta
– teentje knoflook

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op  minimaal 220 graden. Snijd de paprika’s in stukjes. Vet een ovenschaal een klein beetje in met zonnebloemolie. Doe de paprika’s in de ovenschaal en zet deze in de oven. Houd het geheel in de gaten en roer er na ongeveer 20 minuutjes even doorheen.

Kook de pasta zoals staat vermeld op de verpakking en giet het af. Zet een pan op het vuur en bak de knoflook in een klein beetje olijfolie aan. Voeg de gegrilde paprika’s, pasta, zongedroogde tomaatjes en cherrytomaatjes toe. Meng het geheel goed.
Voeg de pesto en roomkaas toe en meng het geheel goed zodat er een sausje ontstaan (je kunt altijd meer pesto en/of roomkaas toevoegen).

Maak het geheel op smaak met zout, peper en (gedroogde) basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s