Bolognesesaus


Hoofdgerecht vlees, 4 personen
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
100 gram pancetta (in stukjes/sliertjes gesneden)
50 gram ui, heel fijn gesneden
50 gram wortel, in kleine blokjes gesneden
50 gram bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
2 blikken tomaten in blik (ongeveer 800 gram)
150 ml. droge witte wijn
1,5 larierblad
zout, peper
250 à 300 gram tagliatella of spaghetti
parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:
Bak de pancetta in een grote pan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Wanneer de pancetta z’n vet ‘afgeeft’ in de pan, voeg je de uien toe. Wanneer deze wat glazig worden, voeg je de wortel, bleekselderij en de laurier toe. Roer het geheel een tijdje totdat de groenten wat aangebakken zijn.

Voeg het gehakt toe en roer het vrijwel constant totdat het gaar is. Voeg de wijn toe en wacht totdat deze is verdampt.
Voeg de tomaten toe en breek ze in de pan met de spatel. Mix het geheel goed.

Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 2 uur op laag vuur pruttelen. Kijk af en toe of het geheel niet droogkookt (dan wat runderbouillon toevoegen of een ontvelde tomaat in stukjes).

Kook de pasta zoals staat vermeld op de verpakking.
Serveer de pasta met de saus en wat geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s